Μία ιστορική επίσκεψη…

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου είχαμε την μεγάλη τιμή  και χαρά να επισκεφτούμε με τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου το θρυλικό θωρηκτό του πολεμικού μας ναυτικού “ΑΦΕΡΩΦ”, το οποίο βρίσκετε ελλιμενισμένο στην πόλη μας για της περίοδο των εορτών  της απελευθέρωσης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο θαυμασμός και το δέος των παιδιών ήταν μεγάλος καθώς βρισκόταν ζωντανά επάνω  σε ένα ένδοξο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας. Η ξενάγηση μας βοήθησε να γνωρίσουμε τον σημαντικό ρόλο  του πολεμικού μας ναυτικού στους αγώνες της πατρίδας μας για την ελευθερία και να αφουγκραστούμε της ιαχές  της νίκης καθώς και των ηρωισμό  του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη στις ναυμαχίες που δόξασαν το έθνος μας.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του « Είναι ζήτημα εάν στην παγκόσμια ιστορία του πολεμικού ναυτικού θα μπορούσαμε να συναντήσουμε άλλο πολεμικό πλοίο που να συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα ενός έθνους. Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», μοναδική ίσως εξαίρεση, μαζί με την προσωπικότητα και το πατριωτικό ήθος του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση ιστορικών γεγονότων εθνικής εμβέλειας χωρίς ουδέποτε να γνωρίσει την ήττα και την ατίμωση».

Δόξα και τιμή λοιπόν στους ήρωες που μας χάρισαν με εθνική υπερηφάνεια την πατρίδα μας ελεύθερη.