H γιορτή λήξης των κατηχητικών μας!

Με την χάρη του Θεού φτάσαμε και φέτος στο τέλος των κατηχητικών μας  συνάξεων. Το Σάββατο 15 Ιουνίου  κάναμε την γιορτή λήξης όπου τα παιδιά των κατηχητικών τραγούδησαν μαζί με τους κατηχητές τους όμορφα τραγούδια! Οι κατηχητές μας παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο  με τίτλο “Από την άκρη μιας κλωστής” το οποίο γράφτηκε από τους ίδιους.

Το θέατρο  ήταν   ένα κοινωνικό δράμα που έθιξε  το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Ο Κωνσταντίνος, ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τον Θεό, βαθιά πληγωμένος από την απώλεια του καλύτερού του φίλου, του Βασίλη, ξεσπάει στην γυναίκα του, Μυρτώ, και από ένα σημείο και μετά, που ξεφεύγει τελείως η κατάσταση, σηκώνει χέρι ακόμη και απέναντι στα παιδιά του… Η συμπεριφορά του οδηγεί την οικογένεια να φύγει από το σπίτι και αυτός καταρρακώνεται ακόμη πιο πολύ, αλλά δεν ψάχνει για ένα στήριγμα, παρά  μόνο βυθίζεται στον βούρκο της κατάθλιψής του. Τότε είναι που ο από μηχανής Θεός του θεάτρου, μία σκηνική παρουσία με πολλαπλούς ρόλους, του υποδεικνύει το μοναστήρι, όπου όποιος πάει βρίσκει την ηρεμία του χάρη στον μειλίχιο μοναχό, τον πατέρα Σωφρόνιο. Εκεί ο Κωνσταντίνος θα καταλάβει πόσο άσχημα έχει φερθεί απέναντι στην οικογένειά του και θα μετανιώσει για ό,τι έχει κάνει. Στο μοναστήρι αυτό, όμως, του επιφυλάσσεται μια “έκπληξη” που ίσως απειλεί να τον κομματιάσει και πάλι. Ο μοναχός Σωφρόνιος αποφασίζει να του εξομολογηθεί κάτι από την ζωή του σαν λαϊκός… Ο π. Σωφρόνιος δεν είναι άλλος από τον δολοφόνο του καλύτερού του φίλου. Ο Κωνσταντίνος όμως έχει μετανοήσει πραγματικά και δεν είναι πλέον υποχείριο στο πάθος του θυμού και παρ’ όλο που αυτή η αποκάλυψη τον σοκάρει συγχωρεί τον π. Σωφρόνιο. Πλέον ο φονιάς και ο άλλοτε μνησίκακος Κωνσταντίνος, βρίσκονται σε κοινωνία Θεού! Τέλος μια ακόμη αναπάντεχη συνάντηση συμβαίνει στο μοναστήρι. Η Παναγία κάνει το θαύμα της ανήμερα της εορτής της και φέρνει ξανά τον Κωνσταντίνο, μετανιωμένο πια, κοντά στην οικογένειά του.

Έτσι όμορφα αποχαιρετιστήκαμε για το καλοκαίρι, αν και δεν θα χαθούμε όλο το καλοκαίρι με όσους έρθουν στην κατασκήνωση!!! Οι δηλώσεις βρίσκονται στο site μας! Σας περιμένουμε όλους!