Ο Ναός μας γιόρτασε τους προστάτες Αγίους του

To σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου ο Ναός μας γιόρτασε τους προστάτες αγίους του. Σε λαμπρό και πανηγυρικό κλίμα τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες με την συμμετοχή κλήρου και λαού.  Με την παρουσία του μας τίμησε ο Παναγιώτατος μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος μας έδωσε απλόχερα τις ευχές του. Την  Κυριακή μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε  και μνημόσυνο για τους βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, Κωνσταντίνο Κάτσιφα και Σταύρο Γκούτσιο. Παράλληλα είχαμε την μεγάλη ευλογία αυτές τις μέρες να προσκυνήσουμε τεμάχια ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Λουκά του Ιατρού και του εορτάζοντος Αγίου Μηνά.

Ένας από τους αγίους της εποχής μας, ο όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, είχε πει στα πνευματικά του τέκνα ότι μετά την κοίμησή του θα είναι πιο κοντά τους απ’ όσο ήταν εν ζωή, διότι πλέον δεν θα υπάγεται στους βιολογικούς νόμους του ανθρωπίνου σώματος. Έτσι και ο Άγιος Μηνάς, επί χίλια επτακόσια χρόνια τώρα μετά την εκδημία του, δεν έχει πάψει να βρίσκεται κοντά στους πιστούς, βοηθώντας όσους με πίστη και ελπίδα στον Θεό τον επικαλούνται.

Ευχόμαστε οι άγιοι Μεγαλομάρτυρες Μηνάς, Βίκτωρας και Βικέντιος να σκέπουν και να πρεσβεύουν για όλο το κόσμο στο Πανάγαθο Τριαδικό Θεό μας. Χρόνια πολλά.