Μια λεμονιά … για τους νεομάρτυρες της Συρίας

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον Ναό μας μαζί  με την λήξη της κατηχητικής χρόνιας μια μικρή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους πέντε νέους Μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Συρία.  Δολοφονήθηκαν άγρια στις 12 Μαΐου από φανατικούς τζιχαντιστές, την ώρα του κατηχητικού στην ενορία τους, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Σελευκούπολη, στον βορρά της επαρχίας Χάμα, της Κεντρικής Συρίας. Τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή μαζί με την κατηχήτρια  τους. Οι νέοι αυτοί Μάρτυρες προστέθηκαν στην χορεία των χιλιάδων νέων Μαρτύρων της πίστεως, οι οποίοι θυσιάστηκαν στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, σε περιοχές όπου έδρασαν και δρουν ακόμη ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας όλοι οι πιστοί μαζί με τους πατέρες του Ναού και τους κατηχητές με τα κατηχητόπουλα τους, μετακινήθηκαν στο προαύλιο χώρο όπου τελέστηκε  Τρισάγιο στην μνήμη των παιδιών από την Συρία και φυτεύτηκε μια λεμονιά εις μνήμη των μαρτυρικών αυτών κατηχητόπουλων.

Η μνήμη τους ας ειναι για εμάς φάρος πνευματικός και οι προσευχές τους απο τον παράδεισο να μας βοηθούν να τους μοιάζουμε.

Φίλοι μας δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ !!!