Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην ενορία μας

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου, είχαμε την ευλογία να τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρυούλων, κκ Παντελεήμονα, πλαισιωμένου από τους ιερείς του ναού μας και με την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και διένειμε τα άνθη στο εκκλησίασμα το οποίο είχε προσέλθει στον Ιερό Ναό μας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία της Εορτής, ανέλυσε τη σημασία της για τον πιστό στην πορεία του προς το Πάσχα και τόνισε τον χαρακτήρα της πνευματικής ζωής του ανθρώπου ως σταυροαναστάσιμης πορείας μίμησης Χριστοῦ.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων, κκ Παντελεήμονα, για την αγάπη και την ευλογία που μας προσέφερε. Προσευχόμαστε η Παναγία η Βουρλιώτισσα και οι δύο Νεομάρτυρες τοπικοί Αγιοι Νεκτάριος και Μιχαήλ να στηρίζουν το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου στη μαρτυρική και ιστορική Μητροπόλη Βρυούλων, στα γνωστά Βουρλά- Κλαζομενές της Ερυθραίας στην Μικρά Ασία. Ευχόμαστε να έχουμε τη χαρά και την ευλογία να τον έχουμε και πάλι σύντομα μαζί μας στην ενορία μας.